Geen parking onder het Vossenplein : een overwinning van de mobilisatie van de burgers !

Burgemeester Yvan Mayeur van Brussel heeft verklaard dat hij afziet van het project om een parking onder het Vossenplein te bouwen. Dit is een overwinning van de snelle en massale mobilisatie van de burgers.

Het Platform Marollen dat enkele dagen na de bekendmaking van het project einde november werd opgericht, blijft wel waakzaam. De bewoners, handelaars en winkeliers verenigd in het platform gaan de aankondiging van de burgemeester betreffende het parkeren van de voertuigen van de handelaars en de alternatieve oplossing van de stad aan de parkeerproblemen in de wijk grondig bekijken.

Voor het Platform Marollen bestaat de eerste stap er in om de problemen op een objectieve manier te bekijken vooraleer met oplossingen af te komen. Wij blijven eisen wat we al vele maanden vragen en wat volgens ons de enige manier is om intelligente oplossingen te vinden, namelijk het organiseren van een overleg tussen handelaars, winkeliers en bewoners van de wijk.

Daarnaast blijft het Platform Marollen meer dan ooit voorstander van de klassering van het Vossenplein als erfgoed zoals dat einde januari werd ingediend door de vereniging Petitions Patrimoine. Nu heeft de regio immers geen enkele reden meer om deze aanvraag tegen te houden door te spreken over “instrumentaliseren van het erfgoed”.

Wij plannen een groot feest om de overwinning te vieren van 14 tot 21 maart naar aanleiding van de 142ste verjaardag van de voddenmarkt op het Vossenplein. Het programma van dit feest (bal, concerten, films, lezingen, ateliers, tentoonstellingen…) zal in de loop van de komende dagen bekend gemaakt worden. We hopen er vele Brusselaars te zullen ontmoeten die ons gesteund hebben in onze strijd en vooral ook de bewoners van de drie andere wijken die nog steeds bedreigd zijn door gelijkaardige projecten van ondergrondse parkings.

Platform Marollen

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*